Cholsana - napitak sa dodanim biljnjim sterolima

Dodatak prehrani za kontrolu kolesterola u krvi

  • Pektini doprinose održavanju normalne razine kolesterola u krvi, a blagotvorni učinak postiže dnevnim unosom od 6 g pektina.

  • Bljni steroli snižavaju kolesterol u krvi. Visoki kolesterol je čimbenik rizika za razvoj koronarne srčane bolesti, a blagotvorni učinak postiže dnevnim unosom 1,5-2,4 g biljnih sterola

  • za prehrambene tretmane osoba s visokom razinom kolesterola

  • Može značajno sniziti razinu kolesterola

  • Doprinosi zdravlju crijeva

Šifra: 210

21 kom

Dodatak prehrani za kontrolu kolesterola u krvi.

Napitak u prahu Cholsana posebno je razvijen za osobe koji žele smanjiti razinu kolesterola. U kombinaciji s prehranom sa smanjenim udjelom masnoća i niskom razinom kolesterola smanjuje se unos kolesterola u tijelo.

Uz redovitu konzumaciju, kombinacija vlakana i biljnih sterola smanjuje apsorpciju kolesterola iz crijeva u tijelo. Može značajno smanjiti razinu kolesterola u krvi. Biljni steroli klasificirani su među sekundarne biljne spojeve. Oni su prirodni dio naše prehrane a nalaze se u voću, povrću, orašastim plodovima i žitaricama. No, putem svakodnevnog unosa hrane moguće je unijeti samo vrlo male količine sterola, tako da je napitak u prahu Cholsana zdrav napitak a ujedno djeluje pogodno na snižavanje razine kolesterola.

Vlakna služe za vezanje kolesterola u crijevima, a osim toga ona doprinose zdravlju crijeva. Jedna doza napitka u prahu Cholsana pokriva 20% preporučene dnevne količine vlakana.

Upute za upotrebu:  Otopite 1 vrečicu u 2 dl vode i popijte prije glavnog obroka (ručka ili večere)

Sastojci u 1  vrečici (preporučena dnevna doza):
Prehrambena vlakna (pektin)
6,2 g
Biljni steroli
2,0 g
Sastojci: Prehrambena vlakna (jabučni pektin, 26,7%), voće u prahu (malina, jagoda, bazgine bobice, kupina i borovnica), zaslađivač: isomalt, punilo: guma arabika, biljni sterol (8,6%), tvar protiv zgrudavanja: silicijev dioksid
 
21 vrečica, svaka po 23 g
Neto težina: 483 g
 
Uvjeti čuvanja: Na suhom i tamnom mjestu na temperaturi do 25°C.
Upute za upotrebu:  Otopite 1 vrečicu u 2 dl vode i popijte prije glavnog obroka (ručka ili večere)
Upozorenje: Postoji opasnost od gušenja kod ljudi s poteškoćama u gutanju ili ako se uzima bez prikladnog unosa tekućine. Popiti sa dovoljno tekućine kako bi tvari sigurno stigle do želuca. Ukoliko već koristite neki od lijekova za snižavanje kolesterola, prije uzimanja proizvoda se posavjetujte sa liječnikom. Ne preporučuje se trudnicama, dojiljama i djeci mlađoj od 5 godina. Ne preporučje se konzumacija vise od 1 vrečice dnevno!
Napomena: Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane koja uključuje redovitu konzumaciju voća i povrća radi održavanja razina karotenoida i zdravog načina života. Proizvod nije namjenjen osobama koje ne moraju kontrolirati razinu kolesterola u krvi. Treba izbjegavati konzumaciju više od 3 g dnevno dodanih biljnih sterola.
Najbolje upotrijebiti do kraja i serija: Otisnuti na ambalaži.
Zemlja podrijetla: Njemačka
Proizvođač: Kräuterhaus Sanct Bernhard KG, Helfensteinstraße 47, 73342 Bad Ditzenbach, Njemačka
Odgovoran za RH: Proadi d.o.o., Trakošćanska 11/b, 42 000 Varaždin

Dodatak prehrani za kontrolu kolesterola u krvi Šifra: 210 21 kom