Problemi sa zglobovima? Uz Perna kapsule oni brzo nestaju

Objavljeno:

Imate problema s bolnim zglobovima? Uživate u sportskim aktivnostima, ali Vas bolovi sprečavaju? Riješite se boli pomoću Perna kapsula, prirodnih dodataka prehrani!

 

Piše: Irena Nedeljković, dipl.ing.preh.teh nutricionista i fitoterapeut 

Perna kapsule (Dodatak prehrani)

Novozelandske zelenousne dagnje (Perna canaliculus) sadrže glikozaminoglikane (GAG), koji se kod ljudi nalaze u vezivnim tkivima, zglobnim hrskavicama i sinovijalnoj tekućini (zglobno mazivo).

Svaka kapsula sadrži 500 mg čistog koncentrata zelenousne dagnje.

O sastojcima:


Koncentrat školjke (Perna canliculus), zelenousna dagnja porijeklom je sa Novog Zelanda

Istraživanja su pokazala da prirodni spojevi iz zelenousne dagnja inhibiraju 5-lipooksigenazni put, što dovodi do sprječavanja stvaranja leukotriena. Što u konačnici dovodi do protuupalnih učinka.

Perna dagnje sadrže glukozamin, glikozaminoglikane (GAG) koji su dio građevnih blokova hrskavice. Glukozamin, GAG (nerazgranati lanci složenih šećera) i ETA (tipa Omega-3 masnih kiselina) su spojevi u zelenousnoj dagnji za koje se vjeruje da doprinose svojim blagotvornim učincima za zdravlje. ETA su ključni sastojci koji pomažu kod protuupalnog djelovanja, a time i smanjenju boli u zglobovima.

GAG povećaju  podmazivanje zgloba i povećavaju apsorpciju vode u hrskavicu. Ovo vezivanje vode, koje se smanjuje s dobi, potrebno je za podmazivanje i ublažavanje udara na zglobove. GAG pružaju fleksibilnost, elastičnost i čvrstoću na hrskavice.

Oralno uzimanje GAG smanjuje bolove, oticanje i upale povezane s artritisom i poboljšava pokretljivost zglobova.

Indikacije:
Reumatoidni artritis
Smanjena upala mišića nakon treninga
Osteoartritis
Smanjena potreba za analgeticima

Mjere opreza:
Preosjetljivost na školjkaše
Trudnoća i dojenje

Kupi