Povratić magnezij tablete provjereno sprječavaju glavobolje i migrene

Objavljeno:

Muče Vas česte glavobolje i migrene? Iscrpljeni ste? Bolje je spriječiti nego liječiti! Povratić kapsule na prirodan način utječu na takve tegobe! 

Piše: Irena Nedeljković, dipl.ing.preh.teh nutricionista i fitoterapeut

Sinergija biljke i minerala za prirodnu pomoć kod glavobolja i migrena

Povratić, Tanacetum parthenium L., Asteraceae je ljekovita biljka koja se tradicionalno koristila za liječenje groznica, glavobolja, migrena, reumatoidnog artritisa, bolova u trbuhu, zubobolja, uboda insekata, neplodnosti i menstrualnih problema.

Biljka sadrži velik broj prirodnih spojeva, dok biološki aktivni sastojci vjerojatno uključuju jedan ili više od seskviterpenskih laktona za koje se zna da su prisutni, uključujući partenolide.

Veliki interes istraživanja bio je usmjeren na aktivnosti povratića u prevenciji migrenskih glavobolja.

Povratić može biti koristan ne samo za klasične migrene, no također i za predmenstrualne, menstrualne i druge glavobolje, a primjenjuje se kao dodatak prehrani.

Magnezij
Važan je  za metabolizam ugljikohidrata i održavanje enzimskih procesa (bitan je za aktivnost cca. 300 enzima). Magnezij je važan za sintezu bjelančevina i za transport kroz membrane stanica.  U kosturu se nalazi 60% magnezija. Apsorbira se oko 50% unesenog magnezija.

Magnezij, između ostalog, pridonosi zdravom funkcioniranju metabolizama i smanjuje umor i nedostatak energije. Budući da kada smo svi izloženi stresu i povećanom naprezanju, naše tijelo koristi više magnezija, u tijelu se javlja potreba za dodatnim količinama ovog važnog minerala.

Nedostatak u organizmu
Rani simptomi nedostatka magnezija su: gubitak apetita, mučnina, povraćanje, umor i slabost. Napretkom nedostatka magnezija javljaju se ovi simptomi: utrnulost, ataksija, osjećaj trnjenja, grčenje mišića, slabost mišića, nepravilan srčani ritam, nistagmus, tremor, promjene u osobnosti, poteškoće s pamćenjem, smanjena sposobnost koncentracije, apatija, vrtoglavica, depresija, zbunjenost, konvulzije i halucinacije.

Mjere opreza:
Preosjetljivost na Asteraceae (glavočike)
Antikoagulansi, varfarin
Trudnoća i dojenje

Kupi