Laktaza enzim tablete

5000 FCC* jedinica (*Food Chemical Codex)

  • Enzim laktaza olakšava probavu laktoze u pojedinaca koji imaju teškoće pri probavi laktoze
  • Intolerancija laktoze je varijabilna i bilo bi dobro da potražite savjet nutricioniste o ulozi laktoze u Vašoj prehrani

Šifra: 815

150 tableta

Laktoza: mliječni šečer. Sadrže ga svi mliječni proizvodi, u varijabilnom postotku.

Laktaza: endogeni tjelesni enzim koji je neophodan za razgradnju i probavu laktoze (mliječnog šećera). Sa godinama organizam sve manje sintentizira laktazu, pa zbog toga pojedini ljudi teže podnose mliječne proizvode.

Upute za upotrebu: Popiti 1-4 tablete sa 1-2 dl vode prije konzumacije hrane koja sadrži laktozu (mliječni proizvodi, čokolada...). Potreba za laktazom je induvidualna i treba se prilagoditi potrebama. Ovisi o količini laktoze u proizvodu, kao i o proizvodnji laktoze unutar organizma. Za brzi efekt preporučujemo da prožvačete tabletu prije gutanja.

Sastojci u 1- 4 tablete  (preporučena dnevna doza):
 
1 tableta
4 tablete
Enzim laktaza
5000 FCC* jedinica
20.000 FCC jedinica
*FCC: Food Chemical Codex
 
Sastojci: enzim laktaza, punilo: mikrokristalična celuloza, natrij karboksilmetil celuloza, tvar protiv zgrudavanja: magnezij stearat, silicijev dioksid
 
150 tableta
Neto težina:  8,4 g
 
Uvjeti čuvanja: Na suhom i tamnom mjestu na temperaturi do 25°C.
Upute za upotrebu: Popiti 1-4 tablete sa 1-2 dl vode prije konzumacije hrane koja sadrži laktozu (mliječni proizvodi, čokolada...). Potreba za laktazom je induvidualna I treba se prilagoditi potrebama. Ovisi o količini laktoze u proizvodu, kao I o proizvodnji laktoze unutar organizma. Za brzi efekt preporučujemo da prožvačete tabletu prije gutanja.
Napomena: Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života.
Najbolje upotrijebiti do kraja i serija: Otisnuti na ambalaži.
Zemlja podrijetla: Njemačka
Proizvođač: Kräuterhaus Sanct Bernhard KG, Helfensteinstraße 47, 73342 Bad Ditzenbach, Njemačka
Odgovoran za RH: Proadi d.o.o., Trakošćanska 11/b, 42 000 Varaždin

5000 FCC* jedinica (*Food Chemical Codex) Šifra: 815 150 tableta